lørdag den 31. marts 2012

Verdens bedste jordbærtærte!


Her kan i se vores resultat af vores jordbærkage forløb, som min veninde og jeg har brugt dagen på!





















Så har min veninde Pernille, og jeg brugt hele dagen, på at bage verdens bedste jordbærkage/tærte.
Mette Blomsterberg har inspireret os, til at gå ud på det dybe vand, og eksperimentere med en masse forskellige kager. Vi starter med jordbærkagen.

10 små tærter
Ingredienser

Vaniljecreme

35 g sukker
Korn af ½ polynesisk vaniljestang
20 g majsstivelse
2½ dl sødmælk
1 æggeblomme
Mørdej
300 g hvedemel
150 g stuetemp. smør
100 g flormelis
1 æg (str. L)
Mazarinmasse
125 g stuetempereret
Ren rå marcipan
75 g sukker
50 g stuetemp. smør
1 æg (str. L)
Kransekagemasse
75 g sukker
45 g æggehvider
200 g ren rå marcipan
350 g friske jordbær
En anelse rålakrids (engelsk lakrids)
Desuden
Ca. 10 linseforme (ca. 7 cm i diameter og ca. 2 cm høje)
Tilberedningsmetode

Vaniljecreme

Mas vaniljekornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse i en skål og pisk det godt med 1 deciliter af mælken. Tilsæt til sidst æggeblommen. Kog de resterende 4 deciliter mælk op i en gryde med den tomme vaniljestang. Når mælken koger, tilsættes majsblandingen, og du pisker godt i nogle sekunder, til cremen tykner.
Kom straks den færdigkogte creme op i en kold beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, så der ikke dannes kondens. Afkøl cremen helt i køleskabet. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.
Mørdej
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Stil den koldt i ½ time.
Udrul halvdelen af den kolde mørdej relativt tyndt i en anelse yderligere mel. Udstik cirkler i mørdejen på ca. 8 centimeter i diameter.
Læg hver dejcirkel ned i en linseform og pres dejen godt ud i siderne og bunden. Tryk kanterne af for overflødig mørdej.
Mazarinmasse
Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne på bordet. Ælt smørret i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med, tilsættes ægget ligeledes lidt ad gangen.
Kom massen i en engangssprøjtepose uden tyl. Fyld nu de mørdejsforede forme halvt op med mazarinmassen og bag bundene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle let.
Kransekagemasse
Rør sukker og æggehvide sammen i en skål. Lad det trække i ca. ½ time for at opløse sukkeret. ’Sukkerhviden’ æltes ind i marcipanen lidt efter lidt, til kransekagen er ensartet. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose.
Sprøjt kransekagemassen ud i tynde cirkler i kanten af alle kagerne. Bag dem igen ved 190 grader i 6-8 minutter, til de er gyldne. Afkøl kagerne let og befri dem fra formene, så de kan afkøle helt.
Pisk den kolde creme let og kom den i en engangssprøjtepose uden tyl. Sprøjt nu creme ud i flade toppe i midten af hver af de kolde bunde.
Skyl, tør og nip jordbærrene. Skær dem i skiver og læg dem sirligt og smukt på hver kage. Riv en anelse rålakrids fint ud over jordbærtærterne, inden de serveres kolde.



3 kommentarer:

  1. Hej Julie,
    tak for den skønne kage, jeg fik lov at smage i går:-)

    SvarSlet
  2. wow julie, sikke et arbejde! Den vil jeg også bruge min dag på når vi får en ovn igen! knus Nanna

    SvarSlet
  3. Heh, det var skam også arbejdet værd!!!
    Glæd dig til at jeg bager til dig, og din familie!!!
    Knus Julie

    SvarSlet