idag var det mig der stod for aftensmaden så den stod på pastaret med rejer og grøntsager :-)
her er nogle billeder:
opskrift:
Ingredienser
1 porre
2 pærer
2 persillerødder
2 røde pebere
1 fed hvidløg
5 g frisk ingefær
200 g pillede rejer
Skal og saft af ½ citron
2 kardemomme-kapsler
6-7 dråber fishsauce
eller ume-eddike
Vand
1-2 spsk. olivenolie eller sesamolie
Sådan gør du:
1. Rens porrer og persillerødder, og skær dem i tynde strimler på langs med en tyndskræller. Del pærer i både, fjern kernehus og skær dem i tynde skiver.
2. Hak hvidløg og ingefær fint. Vend det hele grundigt sammen i en skål med rejer, rød peber, citronskal og -saft, frøene fra kardemommekapslerne, fishsauce og salt og peber.
3. Varm en kraftig gryde eller wok uden slip let-belægning i 5-10 minutter ved højeste varme. Den skal være skoldhed, og en slip let-belægning holder ikke til det her. Kom ca. ½ deciliter vand i den brandvarme gryde. Den skal være så varm, at vandet deler sig i små dråber, der hopper og danser på bundens overflade.
4. Kom grøntsagerne og rejerne i gryden eller wokken og rør konstant, så de bliver svitset, men ikke brænder fast i bunden. Spæd gerne op med lidt vand fra tid til anden.
5. Giv det hele omkring tre minutter, så grøntsagerne er lige netop “gennemsydede”. Vend olien i og server.
6. Pep retten op med en god håndfuld spinat eller grønne krydderurter til allersidst, hvis du virkelig vil have en grøntsagsfest. Og en leg med et strejf af chili er også en kærkommen variation.
Tilbehør
Godt brød og soja.
håber i kan lide det :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar